Prvo sigurnost: novi vodič nudi savjete o upotrebi biljnih lijekova za liječenje Parkinsonove bolesti

Fondacija Parkinson objavila je izjavu koja omogućava informiranje o Parkinsonovoj zajednici o sigurnoj upotrebi lijekova kanabisa .

Izjava glasi: „S nedostatkom jasnih podataka koji omogućavaju korištenje kanabisa u PD-u, Fondacija ne omogućava obradu korisničkih simptoma PD-a ili za modifikaciju napredovanja bolesti. Međutim, s obzirom da su shvatili da su ljudi sa PD zainteresovani za isprobavanje proizvoda od kanabisa, pružili su smjernice kako za opću sigurnost, tako i za rad s ambulantima. “

Smjernice za korištenje kanabisa za liječenje Parkinsonovih simptoma
Dijelimo četiri ključna djela iz izjave Fondacije o sigurnoj upotrebi lijekova iz marihuane:

Budite oprezni
Tretirajte proizvode s kanabisom kao bilo koji novi lijek – počnite s malim dozama i polako ga povećajte, imajući na umu kako droga utječe na vas.

Komunicirajte sa svojim ljekarima
Držite svog davatelja zaštite u petljima ako odlučite istražiti kanabise u svom planu liječenja, kako bi mogli procijeniti kako će lijekovi utjecati na vaše ostale lijekove.

Radite s istim dispanzerom
Kako industrija nije regulisana, ni doza iz različitih ambulanti (mjesta koja pripremaju i daju lijekove marihuanu) ne mogu se pouzdati kako bi imali isti efekat. Odaberite jedan dispanzer i posjetite ih svaki put kada vam je potrebno da nabavite lijekove marihuane kako biste osigurali sigurnu i konzistentnu dozu.

Budite svjesni nuspojava
Kada uzmete kanabidiol, budite oprezni od nuspojave u rasponu od vrtoglavice do suvih usta, nedostatnih motivacija, poremećaja razmišljanja i pamćenja.

Odabir proizvoda koji ima samo CBD, a ne onih koji sadrže THC – i odabire kremu za bolju određenu lokaciju – sve može pomoći u smanjenju uticaja lijeka u svakodnevnom životu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s